TAM OTOMATİK

TAM OTOMATİK

24 Ağustos 2011 Çarşamba











Kaçıncı kez kendi kendime söz vermem bilmiyorum....
Ama beceremediğim kesin :(
İyi mi kötü  mü ? Bana göre artık kötü....
Neden mi bahsediyorum? Hayır diyememekten ama bu benim suçum deil maalesef bunu da annemde öğrendim annem 65 yaşında hala öyle genlerde var yani anlayacağınız.
Özellikle benden birisi borç istediğinde 'hayır' diyemiyorum..
Empati kuruyorum bana birisi hayır dediğinde ne kadar üzüleceğimi çaresiz kalacağımı falan düşünüyorum.
Zorda kalmasa çaresiz olmasa istemez diye düşünüyorum.
Ama bunu sanırım ben düşünüyorum. Herkes mi aynı tabiki deil...

Ama bugüne kadar kime borç verdiysem geri vereceği tarihleri söylemelerine rağmen o tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen benim defalarca (maalesef defalarca arıyorum çünkü genelde eşimin bana verdiği harçlıklarla borç verdiğim için benimde o paraya ihtiyacım oluyor) aramam sonucunda ararkende kırk kere falan düşünüp acaba arasam mı olsa zaten verirdi ama benimde ihtiyacım var telefonu elime alıp rehbere girip ismi bulup telefon ekranındaki çıkan isme bakıp arasam mı mesaj mı çeksem acaba vs..... kendi kendime  bir sürü soru sorup bu  soruları yine kendi  kendime cevaplayarak bir çoğunda utanarak sıkılarak bazen hatta çoğu zaman utanarak sıkılarak bazen de tamamen nakdimin geri dönmesi için masum küçük pembe yalanlar söyleyerek yaptığım görüşmeler ama sanırım pek başarılı deilim bu konuda.:(:(:(

Bakalım bugün 3 sene önce borç verdiğim en son 15 haziranda kesin vericem diyen  bir arkadaşım bugün kesin getireceğini söyledi.... Umarım bu kez getirir....

7 yorum:

  1. ahh benim eşimde aynen senim gibi. ufak tefek de değil 6-7 bin lira alacağı var. Hatta bir tanesi isteyince sen suçluymuşsun gibi davranıyor. Anlayacağın yalnız değilsin.

    YanıtlaSil
  2. talacım- benimde azımsanır bi tutar deil aslında alacaklarım. İşten ayrılırken almış olduğum kıdem tazminatı falan çalışırken kenara attığım kötü gün parası vs.. Şunları bi toplayayım bu sefer kesin borç morç vermeyeceğim.:)

    YanıtlaSil
  3. en yakın arkadaşım hariç kimseye borç vermedim. isteyende olmadı ama kendi ailemdende gördüklerim (onlada madur, borç veriyorlar adam sanki sen suçlusun gibi konuşuyor) yetiyor vermemek içi. herhalde isteseler vermem diye düşünüyorum. iyi niyeti suistimal eden çok. canım sende en kısa zamanda alırsın inşallah borcunu geriye..

    YanıtlaSil
  4. yarenim saol canım malesef versen bi türlü vermesen bi türlü...

    YanıtlaSil
  5. para konusu hiiiç bana göre değil.ben de para idare edemeyen biriyim.iyi paralar kazandığım dönemler oluyor ama biriktiremiyorum.eşime bile hediye alırken bi taneyle yetinmem 3-4 tane alırım.yüzünde gülücükler açsın isterim.kesinlikle mutluluk parayla alınan şeyde değil ama huyum kurusun işte.bir paket acsın sevinsin bir daha acsın bir daha :) yaptığım işlerde de başta kesin şartlar koymak gerekiyor ve taviz vermemek gerekiyor.ben alacağım ücretlerdeki gecikmelerde o kadar önemli değil diyorum :) ben de böle yaratılmışım :) tutumlu değilim.elimdeki parayı cevremi mutlu etmek için çekinmeden harcarım.olmadığında da harcamam bu kadar :)lafı dağıttım bu konuda üzme kendini.seninki güzel bi haslet aslında.herkeste olması gereken şey.ama malesef bu durum çoğu zaman suistimal ediliyor.öyleyse bundan sonrası için net ol.çok fazlaysa paran kendine yeteceğinden daha fazlasını ayır bi miktar verebileceğini söyle.eğer ihtiyacın varsa da verme bence.benden de pek isteyen olmadı ben de vermedim :)

    YanıtlaSil
  6. malesef canım bende senin gibiyim,borç verip kötü olanlardan yanii.
    babamın meşhur bir sözü var hep söyler,''param seni vereyim mi kötü olayım ,vermeyeyim mi?''

    YanıtlaSil
  7. güzelşeylerdükkanı; dedim ya genlerle alakalı galiba ben anneme çekmişim 9 yaşındaki kızımda bana"para dediğin ne ki kağıt parçası" diyor bana :)bundan sonra hayır demeyi öğrenicem sanırım....

    otuzundan sonra;baban çok doğru söylemiş veripte sinir stres sahibi olacağına verme kafan rahat olsun ama di mi....

    YanıtlaSil

Yazan elleriniz dert görmesin inşAllah :)